Menu

Hatma dova u džematu Ćehaje

  • Kategorija: Vijesti

U nedjelju 02. jula u džematu Ćehaje, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, upriličena je hatma dova za jedanaest polaznika mektebske nastave u ovom džematu.

hatma dova cehaje srebrenik 2017

Nakon podne-namaza ašere je proučio hfz. Damir-ef. Jahić, a prisutne je poselamio imam džemata Ćehaje Jasmin-ef. Begunić. Svršenici hatme proučili su odlomke iz Kur'ana i nekoliko ilahija i kasida, a potom su imami Medžlisa IZ-e Srebrenik proučili mevlud.

Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić je u svom obraćanju uputio čestitke svršenicima hatme, muallimu, roditeljima kao i džematu.

Predavanje je održao mr. Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, koji je istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija, te je čestitao muallimu Jasmin-ef., džematu i roditeljima, a posebne čestitke je uputio djeci, svršenicima hatme. On je naglasio važnost učenja, podučavanja, a posebno na polju islama, Kur'ana.

Tokom ove svečanosti uručene su diplome svršenicima hatmi kao i prigodni pokloni, koje su uručili glavni imam Refik-ef. Hodžić  i predsjednik džematskog odbora Ćehaja Đulaga Smajlović.

Svršenici hatmi su Avdić Sedina, Nurković Anisa, Mujić Haris, Begunić Mirsad, Omerović Dženana, Bektić Amar, Avdić Džejla, Ibrić Melisa, Ibrić Ilma, Mujčinović Amra i Omerović Emina. Dvije svršenice, Avdić Sedina i Nurković Anisa, su ove godine upisale Behram-begovu medresu u Tuzli. Program je završen učenjem odlomka iz Kur'ana i dovom.

iz link   medresa link   halal link   crops link
 
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko
Turalibegova 39, 75000 Tuzla, telefon: 035 250 447, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.