Menu

Potočari - mjesto ibreta, savjesti i opomene

  • Kategorija: Vijesti

U ponedjeljak 10. jula, u Memorijalnom centru u Potočarima, proučen je Ja Sin, kelime-i tevhid, hatma i hatma dova za šehide Genocida.

potocari 11 juli 2017

Na Musalli u Memorijalnom centru nakon akšam-namaza, u prisustvu velikog broja porodica šehida kao i brojnih džamatlija proučen je Ja Sin, kelime-i tevhid i hatma za šehide Genocida, a prisutnima se obratio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

„Imamo na umu duboki bol majki i očeva, evlada, supruga, braće i sestara, svih šehida, a posebno onih šehida koji su ovdje na tabutima ispred nas i kojima ćemo sutra klanjati dženazu-namaz. Šehidi su dobili svoju nagradu, ali važno je ovdje doći zbog nas samih. Hvala Bogu da dolazimo u sve većem broju, ne samo 11. jula nego tokom cijele godine. Ovo je mjesto ibreta, savjesti i opomene. Ovdje nalazimo veliku snagu da širimo istinu. Mi smo narod nad kojim je učinjen najveći zločin kojeg je imenovao civilizirani svijet - zločin genocida. Dužni smo da istinu širimo i ona se sve dalje čuje. Dužni smo to radi nas, Srebrenice i Bosne, ali i radi drugih ljudi i ljudskog roda,“ kazao je muftija Fazlović.

U Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari u utorak 11. jula biti će obilježena 22. godišnjica Genocida nad Bošnjacima i klanjana dženaza za 71 šehida, žrtavu Genocida.

potocari 10 juli 2017

iz link   medresa link   halal link   crops link
 
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko
Turalibegova 39, 75000 Tuzla, telefon: 035 250 447, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.