Menu

Seminar o administrativno-pravnom radu organizacionih jedinica Islamske zajednice

  • Kategorija: Vijesti

U organizaciji Uprave za administrativno-pravne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstva tuzlanskog, u Tuzli je 9. i 10. oktobra održan seminar o administrativno-pravnom radu organizacionih jedinica Islamske zajednice. 

administr-prav seminar 2017 1

Na početku su se prisutnima obratili muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ-e u BiH Ismail-ef. Smajlović i šef Odjela za standardizaciju i evidenciju Mirsad Kalajdžić.

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, je u svome obraćanju istakao važnost organizacije ovakvih seminara  jer je administrativno i pravno poslovanje važan okvir rada svakog društva i zajednice. Ni misija vjerskog i prosvjetnog djelovanja, koja je ključ rada Islamske zajednice, ne može biti realizovana bez dobre organizacije, kazao je muftija Fazlović.  

Dvodnevni seminar „Podrška radu organizacionih jedinica Islamske zajednice za poslovnu i uspješnu administraciju“ je obuhvatio teme kao što su normativni akti Islamske zajednice i njihova primjena, zatim evidencije i standardizacija u radu administracije, kako i umijeće komuniciranja, timski rad, planiranje i pisanje projekata.

Seminaru su prisustvovali rukovodioci i sekretari organa i ustanova Islamske zajednice sa područja Muftijstva tuzlanskog.

administr-prav seminar 2017 2

iz link   medresa link   halal link   crops link
 
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko
Turalibegova 39, 75000 Tuzla, telefon: 035 250 447, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.