U Čaršijskoj džamiji u Tuzli, u utorak 2. aprila 2019., upriličena je centralna manifestacija za područje Medžlisa IZ-e Tuzla u povodu Lejletul-miradža.

Riječima dobrodošlice obratio se imam Čaršijske džamije Sifet-ef. Suljić i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, koji se zahvalio džematskom odboru i imamu Čaršijske džamije, kao i svima koji su svojim prisustvom dodatno uljepšali ovu svečanost. 

Vaz je kazivao hafiz Elvir Duranović, koji se osvrnuo na značaj Miradža, ističući da je to veličina kojom je ukazana počast onom koji je najbolji od svih ljudi Muhammedu, a.s.  U svom obraćanju kratko se osvrnuo i na značaj Dana vakifa, koji se prema odluci Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obilježavan na dan Lejletul-miradža.

Prigodan mevludski program izveli su članovi hora „Gazi Turali-beg“.

Proučena je i hatma-dova pred duše vakifa ovog područja. Dovu je proučio raniji dugogodišnji predsjednik Medžlisa IZ-e Tuzla Hasan-ef. Spahić. 

Svečanosti u Čaršijskoj džamiji prisustvovali su predsjednik Medžlisa IZ-e Tuzla prof. dr. Amir Karić, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović,  tuzlanski imami, imami u penziji, vakifi, članovi Omladinskog kruga, veliki broj džematlija ovog, ali i drugih tuzlanskih džemata, kao i drugi gosti.