U ponedjeljak, 18. oktobra 2021. godine u Tahvil-aginoj džamiji u Kladnju proučen je centralni mevlud u povodu 12. rebiul-evvela. Centralna mevludska svečanost dio je aktivnosti koje Medžlis provodi u okviru mevludske manifestacije “Upoznah te, Poslaniče”.
Mevlud i ilahije učili su imami MIZ Kladanj, a prisutnima se u svojstvu domaćina obratio Enis-ef. Hodžić. O sadržaju mevludske manifestacije govorio je glavni imam Asim-ef. Esmić.
Gost predavač bio je dr. hfz. Edin-ef. Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi. On je govorio o vrijednostima Poslanika, a.s., kao i o značaju donošenja salavata i iskrenom slijeđenju puta kojim je hodio Allahov Poslanik, a.s.
Pored mnogobrojnih džematlija mevludskoj svečanosti prisustvovao je veliki broj polaznika mektebske pouke, što je na poseban način oplemenilo ovu mevludsku svečanost.
Mevludskoj svečanosti prisustvovao je veliki broj hadžija sa područja ovog Medžlisa koji su nakon akšam-namaza u Tahvil-aginoj džamiji imali susret sa glavnim imamom i imamima.