U petak, 5. januara 2024. godine, u džematu Čaršija Koraj održano je predavanje u susret mjesecima redžeb, ša’ban i ramazan.

U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratio imam Mersudin-ef. Nakičević koji je istakao da u četvrtak 11. januara nastupa mubarek noć Lejletur-regaib i mjesec redžeb, te da cilj svakog vjernika treba biti ulazak u svete mjesece sa istigfarom Allahu, dž.š.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Čelić Džemal-ef. Šadić koji je izrazio zahvalnost džematlijama i istakao njihova značajna uvakufljenja u ovom džematu. Pozvao je džematlije da se u ovim mubarek danima dovom sjećaju muslimana u Gazi.

Predavač je bio dr. Sead-ef. Seljubac koji ej govorio o temi: Istigfarom u susret učajlucima. Dr. Seljubac je govorio o istigfaru i njegovim vrijednostima u mjesecu redžebu, ša´banu i ramazanu.

Predsjednik MIZ Čelić Salih Karamović sa predsjednikom džematskog odbora Koraj Čaršija uručio je vakufname i zahvalnice istaknutim džematlijama. Ukupan projekat uređenja Čaršijske džamije u Koraju bio je oko 30 000 KM. Svečanost je uljepšao nastup hora MIZ Čelić “Nur” iz Nahvioca. Na kraju programa, glavni imam Šadić je proučio sejjidul-istigfar, salavate i zikr, Emir-ef. Poturak ašere, a dr. Seljubac dovu.