Asocijacija žena Medžlisa IZ-e Zvornik je organizirala posjetu 40 svojih članica PC-u „Duje“ u Doboj Istoku te džematima Medžlisa IZ-e Doboj. Istoga dana, 11.maja, predstavnice Asocijacije žena iz Zvornika su bile podrška majkama i ženama Srebrenice, a pred duše naših šehida su proučile i hatmu koja je predata poslije mirnog protesta.
U Doboj Istoku članice Asocijacije obišle su kapacitete Prihvatnog centra Duje gdje su upoznate sa radom ovoga Centra. Prihvatni centar „Duje“ je najznačajniji projekat MFS-Emmausa, a namijenjen je za njegu i rehabilitaciju ugroženih kategorija siguran je smještaj za 440 korisnika. Asocijacija je organizovala prikupljanje prehrambenih i higijenskih artikala za potrebe ovoga centra.
U prvom džematu Klokotnica – Polje, članice su dočekale vrijedne džematlijke sa koordinatoricama i efendinicom džemata, a prisutnima se obratila koordinatorica Odjela za brak i porodicu mr. Alema Mehić, koja je bila i domaćin ove jednodnevne posjete Zvorničankama.
U prostorijama Medžlisa Doboj i dzamiji Trnjak riječi dobrodošlice uputio je Adil-ef. Rudanović imam džamije, glavni imam Bajro Džafić, a prigodan program je priredila Faketa hanuma, aktivistica sa džematlijkama Doboja.
O dosadašnjim iskustvima u radu na ovim područjima i historijatu najstarije džamije Selimije govorio je Ibrahim ef. Halilović, imam ove džamije.