U Behram-begovoj medresi u Tuzli, u petak 9. oktobra ove godine, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, primio je Nusreta-ef. Abdibegovića, direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Direktor Abdibegović je sa svojim saradnicima Ibrahimom Ahmetagićem i Nusretom Čolom upriličio ovu posjetu Muftijstvu tuzlanskom, s ciljm upoznavanja s radom dvaju ustanova Islamske zajednice na ovome području: Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstanacama i Agencije za certificiranje halal kvalitete. Nadzor nad radom ovih ustanova će, nakon reorganizacije Rijaseta IZ-e u BiH, ubuduće vršiti Uprava za vjerske poslove RIZ-a.
Prijemu su prisustvovali i dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli.

Nakon uvodnih napomena, koje je gostima dao muftija Fazlović, zajedno su posjetili ove dvije ustanove, gdje su ih Nermin Mujkanović, direktor CROPS-a, i Amir Sakić, direktor Agecije, na neposredan način upoznali s misijom, načinom rada i svim aktivnostima. Posebno upečatljiv je bio susret sa štićenicima CROPS-a, kojih 20 boravi u ovoj ustanovi.

Direktor Abdibegović je održao hutbu i imamio džumu namaz u džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli.

{gallery}1210150{/gallery}