Radno-konsultativni sastanak koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog održan je u subotu 11. marta u Tuzli.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac i voditeljica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Rijasetu IZ-e u BiH dr. Safija Malkić.

Koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević govorila je o aktivnostima i projektima koje su realizirane na ovome području u protekloj godini, te prezentirala planove za 2017. godinu.

Dr. Malkić je izrazila zadovoljstvo susretom i konstruktivnim razgovorom i istakla da će se u budućim aktivnostima njenog Odjela fokus staviti na afirmaciju braka i porodice.

Dr. Seljubac je u svome obraćanju istakao važnost aktivnosti koordinatorica. Muftijstvo tuzlansko će njihove planove podržati i dodatnim prijedlozima, preporuka i savjetima.

Nakon sastanka koordinatorice su se priključile mirnoj šetnji žena Srebrenice koja se svakog 11. u mjesecu organizira u Tuzli. 

zenski akt 170