Agenciju za certificiranje halal kvalitete, u ponedjeljak 19. septembra 2022. godine, posjetili su glavni imami i predsjednici medžlisa Islamske zajednice Banovići, Orašje i Zvornik. Delegaciju je ugostio direktor Agencije mr. Damir Alihodžić i uposlenici Agencije.

Posjeta je upriličena u povodu obilježavanja „Dana halala“ koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodjeljeni prvi halal certifikati na području Sjeveroistočne Europe.

Direktor Alihodžić prisutnima je prezentirao sistem halal certificiranja, nadzora i kontrole halal proizvoda i usluga. Također, predstavljeni su dosadašnji rezultati i budući razvojni planovi na kojima Agencija radi.

Na prijemu je razgovarano o mogućnostima zajedničke saradnje na aktivnostima edukacije, pomocije i halal certificiranja. U cilju podizanja svijesti o važnosti konzumiranja halal certificiranih proizvoda, prvenstveno za muslimane kojima je to vjerska obaveza, iskazana je potreba za organizacijom predavanja i seminara za imame i džematlije ovih Medžlisa.