Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je u četvrtak 6. juna 2019. godine akademiji koja je u povodu Dana šehida održana u Živinicama. Ovo centralno obilježavanje Dana šehida na području Federacije BiH organizovala je Organizacija šehida i poginulih boraca Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Savezom organizacija porodica šehida i poginulih boraca Tuzlanskog kantona.

Akademiji su prisustvovali članovi porodica šehida, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić, ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH Salko Bukvarević, predstavnici kantonalne i općinske vlasti, članovi udruženja i brojni građani.

U svome obraćanju muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je istakao važnost brige o porodicama šehida i važnost naše duboke i dalekosežne svijesti o djelu plemenitih šehida. “Moramo se pobrinuti za djecu šehida tako što ćemo najodgovornije obaviti sve naše zadaće. Sve naše zadaće danas su manje zahtjevne od onih koje su imali naši šehidi, sve naše gazije i borci. Ne smije biti niko među nama ko će olahko držati do svog posla,” poručio je muftija Fazlović.