Aktiv vjeroučitelja Tuzla proteklih dana podijelio je 460 paketića djeci koja borave u nekoliko lukavačkih i tuzlanskih ustanova.

Prvo su posjetili Centar za ranu intervenciju “Mali koraci” Lukavac i mališanima podijelili 130 bajramskih paketića.

– Jedan čovjek može da doprinosi dobru, ali zajednica i njeno djelovanje je od neprocjenjive vrijednosti. Naši prijatelji ispred Islamske zjaednice i vjeroučitelji su odlučili da uljepšaju nastupajući praznik Bajram našoj djeci i njihovim roditeljima. Vlastita sreća je u sreći drugih ljudi, kaže jedna stara poslovica. Svaka posjeta našem Centru koja izmami osmijehe na lica naše dječice i ulivaju nadu roditeljima da nisu prepušteni sami sebi je pokazatelj da smo na dobrom putu. U želji da zadržimo ono što je dobro, popravimo ono što može biti bolje osjećamo iskrenu zahvalnost na današnjem druženju, razgovoru i savjetima – kazali su za Preporod.info iz Centra “Mali koraci”.

U Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli vjeroučitelji Nedžmija Hasanbašić, predsjednica Aktiva, Munevera Hrbat-Rahmanović, Amra Sinanović, Saudin Dedić i Alem Dedić, podijelili su 130 bajramskih paketića, a u Centru za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” podjeljeno je 150 bajramskih paketića.

Nakon toga, vjeroučitelji su 50 paketića podjelili i u Domu za djecu bez roditeljskog staranja. Pored podjele bajramskih paketića, upriličeno je i druženje sa štićenicima ovih ustanova.

U pratnji vjeroučitelja bili su dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed Huskanović, te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu Zijad Vehabović.

U danima Bajrama vjeroučitelji su posjetili i Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla gdje su uručili 50 bajramskih paketića.