Sredinom novembra 2017. godine, u posjeti Islamskom kulturnom centaru Bošnjaka u Berlinu boravile su delegacije imama Medžlisa Islamske zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina na čelu sa glavnim imamima, Omer-ef. Camićem i Samir-ef. Camićem . U delegaciji su bili još po jedan imam iz svakog od ova dva Medžlisa.
Džuma-namaz, 17. novembra, je predvodio i hutbu održao Samir-ef. Camić koji je ukazao na vrlo bitnu osobinu svakog vjernika, a to je skromnost.

Na tribini koja je održana narednog dana, gosti su predstavili rad ovih medžlisa i ukazali na način postagresijskog života u tom dijelu Bosne i Hercegovine. Kemal-ef. Gutić (Janja) je napravio uvod temu kroz prezentaciju u slikama zajedno sa Mirsad-ef. Okanovićem (Bijeljina), koji su prisutnima približili podneblje Bijeljine i Janje.

Vaz-i-nasihat nakon podne-namaza u nedjelju, govorio je Omer-ef. Camić, koji je ukazao na vrijednost lijepog odgoja u životu muslimana. Nakon ovog susreta i ikindija-namaza, naši gosti su se srdačno zahvalili na posjeti.

Dolazak delegacije Medžlisa IZ-a Janja i Bijeljina u Berlin, je svojevrstan način odavanja počasti mladim imamima koji svojim radom i hrabrošću stoje na istočnoj granici naše domovine i zajedno sa povratnicima u manji bosansko-hercegovački entitet čine bedem Islama na tim prostorima.
Islamski kulturni centar Bošnjaka u Berlinu se zahvaljuje imamima Medžlisa Janja i Bijeljina na ovoj posjeti i predstavljanju svoga rada i uspjeha kojima se razlikuju od mnogih.