NJ.E. Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak 25. septembra posjetila je muftiju tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića.

Muftija Fazlović se zahvalio Ambasadi SAD u BiH za brigu koju pridaje procesima obrazovanja, a posebno za podršku u edukativnim programima ACCESS i TELTS, koji se već dugi niz godina veoma uspješno realiziraju u Behram-begovoj medresi.

Istaknuta je važnost doprinosa vjerskih zajednica kvalitetnijoj izgradnji odnosa među ljudima pri čemu rad Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine, na svim nivoima u našoj zemlji, ima važnu ulogu.

Razgovarano je i o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, a muftija Fazlović posebno je istakao odnos Ambasade SAD u BiH i ambasadorice Cormack prema centru. Muftija se zahvalio ambasadorici za njeno dugogodišnje učešće u maršu mira koji nosi internacionalnu poruku mira, a organizira se povodom obilježavanja godišnjice Genocida nad Bošnjacima.

Istaknuta je važnost nastavka saradnje u brojim programima koji su na dobrobit šire zajednice i koji promoviraju zajedničke i univerzalne vrijednosti među ljudima.

posjeta cormack1