Škola Kur'ana za žene Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla upriličila je svečanost povodom prve hatme koju je završila još jedna grupa polaznica ove škole.

Svečanost dodjele uvjerenja  je upriličena u petak, 19. februara, u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. U prostorijama ovog džemata  realizovana je i cjelokupna  nastava ove grupe Škole Kur‘ana.

Radost ovog trenutka s polaznicama škole podijelili su glavni imam Medžlisa Tuzla, hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Tuzla, Elmedina Osmić Brzović, koordinatorica  Škole Kur'ana za žene Halida Hidanović-Salihović, predavači u pomenutoj školi kao i veliki broj polaznica škole i džematlijiki.

U svom kratkom obraćanju glavni imam Huskanović je govorio o značaju našeg odnosa prema Kur'ana ali i življenja u skladu sa istim. Iskoristio je ovu priliku još jednom istaći da su druženja uz Kur'an važna i da će svi oni koji se sastaju da bi se družili sa Kur'anom biti i nagrađeni.

Polaznice koje su proučile svoju prvu hatmu i kojima su uručena uvjerenja ovom prilikom su: Šuhra Rizvić, Refija Vilić, Deniza Jahić, Edina Osmanović, Hanifa Zukanović i Zuhra Smajić. Znanja o osnovama arapskog pisma i učenju najljepše nam Objave ova grupa stekla je sa predavačem Samrom Sinanović Bašić.

Elmedina Osmić Brzović