Ovakvo ponašanje Bošnjaka prema našim imamima je nedopustivo, izjavio je za Bir.ba sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić, a povodom ataka na glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica Nurdina-ef. Grahića, koji se dogodio u nedjelju 11. augusta 2019. godine u sjedištu Medžlisa, kada je na njega fizički nasrnuo M.K. Pojašnjavajući motive napada, glavni imam Grahić je kazao da su u pitanju lični interesi i da spomenutoj osobi nije bio odobren posao klanja kurbana.

“Naši imami su veoma poštovani u svome narodu, posebno u povratničkim mjestima zbog svega onoga što su uradili u misiji Islamske zajednice zajedno sa svojim džematlijama tokom proteklih godina. Kurban je ibadet i imam je dužan da da svoje mišljenje i tumačenje o svim aspektima koji su vezani za taj ibadet,“ kazao je Hasanspahić.

“Muftijstvo tuzlansko razmatra ovu situacija i okolnosti pod kojima se dogodio atak na imama u Vlasenici. Sa Nurdin-ef. Grahićem i ostalim predstavnicima Islamske zajednice u Vlasenici tretirat ćemo svaki detalj ovog incidenta”, kazao je sekretar Muftijstva tuzlanskog.

Izvor: Bir.ba