U organizaciji Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a na inicijativu Ibrahim-ef. Malanovića, rukovodioca Ureda,  obezbijeđeno je hiljadu  bajramskih paketića za 13 povratničkih medžlisa koja se nalaze na području Muftijstva tuzlanskog i Muftijstva banjalučkog.

Na području Muftijstva tuzlanskog paketići su dodijeljeni polaznicima mektebske nastave u povratničkim medžlisima Bijeljine, Janje i Modriče, a za  područje Muftijstva banjalučkog obuhvaćeni su medžlisi Banja Luka, Ključ, Kotor Varoš, Prnjavor, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanski Kobaš, Bosanski Brod, Derventa i Mrkonjić Grad.

U danima Kurban–bajrama u ime Ureda za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar,  posjetile su MIZ Modriča (džemate Modrički Lug i Jakeš), kao i MIZ Prnjavor (džemat Konjuhovci), te uručili bajramske paketiće za oko 200 djece polaznika mektebske nastave.

Predstavnicama Ureda za društvenu brigu dobrodošlicu su izrazili Adnan-ef. Kavazović, predsjednik MIZ Modriča, Fikret-ef. Čelenka, glavni imam MIZ Prnjavor, Mumin-ef. Mumić, koordinator za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog i mjesni imami.