Ovo su bile nastupne posjete novih predsjednika ova dva medžlisa

Kod muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića dana 29. aprila ove godine, u njegovom uredu, u odvojenim posjetama su bili Sead-ef. Mrahorović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banovići, i Safer Demirović, predsjednik tog Medžlisa, te Nusret-ef. Kujraković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, i Husein Jukan, predsjednik.

Ovo su bile nastupne posjete novih predsjednika ova dva medžlisa.

Tokom ovog susreta predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Banovići upoznali su muftiju Fazlovića sa stanjem vjerskog života na području njihovog medžlisa i sa svojim planovima koje žele realizirati u narednom mandatnom periodu. Naglasili su nužnost strukturalne promjene rada džemata i medžlisa, čime će njihov rad biti organiziraniji. Podsjetili su da je u nekoliko džemata u toku izgranja vakufskih kuća. Osobito je naglašena važnost dovršetka radova na gradskoj džamiji u Banovićima i potreba njezinog što skorijeg stavljanja u funkciju, te početak gradnje ostalih objekata u njezinom kompleksu.

MIZ Banovici 150

Glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Gradačac upoznali su muftiju Fazlovića s trenutnim stanjem vjerskog života na području ovog medžlisa. I oni su iznijeli plan svojih aktivnosti u narednom periodu. Istakli su da će u maju biti domaćini sportskih sureta imama, te će upriličiti tim povodom i promociju filma Imami šehidi.

Muftija Fazlović je tokom ovih susreta čestitao novoizabranim predsjednicima na izboru i izrazio želju da u svojim poslovima postignu dobre rezultate. Istakao je važnost aktivnosti koje su predstavnici medžlisa izdvojili, poželivši da ih realiziraju.