Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović prisustvovao je iftaru kojeg je, u subotu 25. maja u Behram-begovoj medresi, organizovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Tokom ovog iftara je predstavljen projekat izgradnje doma za učenice u kompleksu zgrada Behram-begove medrese.
Kompleks zgrada, u kojima je Behram-begova medresa danas smještena, u ovoj će se godini proširiti novim spavaonicama i pratećim sadržajima za učenice. Time će uslovi boravka i školovanja oko 250 učenica Medrese biti unaprijeđeni, a njima samima biti olakšano svakodnevno ispunjavanje školskih obaveza.

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je izrazio podršku ovom važnom projektu Medrese, te je kazao da naše generacije imaju dvije zadaće. Jedna je da obnavljamo džamije i vakufe koje su izgradili naši preci, a druga da gradimo nove džamije, medrese, vakufe. Behram-begova medresa je utemeljena na pregalaštvu njenog vakifa Behram-bega, ali i na dobroti svih njenih vakifa koji imaju jaku svijest o tome da će nam naše medrese podariti dobre muslimane i Bošnjake koji će, kao i mi, graditi, čuvati i štititi Bosnu i Hercegovinu, kazao je reis Kavazović.

Muftija Fazlović se zahvalio vakifima na njihovoj veliko podršci kada je u pitanju Behram-begova medresa, te je iskazao očekivanje da će se njihova podrška nastaviti. Prisutnima su se obratili i rukovodilac Službe za ekonomske i finansijske poslove Muftijstva tuzlanskog Muhamed Bilajac, kao i direktor Medrese Ahmed-ef. Hatunić koji je prisutne upoznao sa projektom izgradnje doma za učenice.

Predračunska vrijednost projekta je 1.500.000,00 KM, a on podrazumijeva izvođenje vrlo zahtjevnih građevinskih i drugih radova na novoj zgradi ženskog učeničkog doma. Radovi će se izvoditi u prizemlju i na tri sprata, a uključuju izgradnju novih spavaonica, sanitarnih čvorova, prostora za slobodne aktivnosti i drugih sadržaja. Njegovim završetkom smještajni i drugi resursi Behram-begove medrese bit će dovoljni za boravak i školovanje svih 500-550 učenika ove škole.