Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je sjednici Nastavničkog vijeća Behram-begove medrese koja je u ovoj školi održana u srijedu 2. februara 2022. godine.

Muftija Fazlović je čestitao Behram-begovoj medresi na još jednom velikom uspjehu postignutom na vrednovanju rada srednjih škola na području Tuzlanskog kantona koje provodi Pedagoški zavod TK.

“Čestitam svima vama, svim zaposlenicima i učenicima, još jednu potvrdu snage i uspjeha Behram-begove medrese. Behram-begova medresa je oslonac za veliki broj Bošnjačkih porodica. Raduje nas i ponosni smo što je ova škola uzorna u velikom broju dimenzija koje su važne za misiju u odgoju i obrazovanju u ovom gradu, kantonu i cijeloj Bosni i Hercegovini. To je veliki dar svima nama u ovome vremenu.”, kazao je muftija Fazlović.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona nedavno je objavio listu najboljih srednjih škola na području Tuzlanskog kantona u školskoj 2020/21. godini. U rangu svih srednjih škola, te u kategoriji gimnazija, Behram-begova medresa zauzela je prvo mjesto. Ovu titulu Behram-begova medresa ponijela je jedanaesti put zaredom.