U Čitaonici Biblioteke ”Behram-beg” u Tuzli 28. 09. 2022. godine upriličena je promocija knjige ”Putem svjetlosti iz pera mladosti”, koju je uredio Safet Sulejmanović. Ovo je knjiga u kojoj su zastupljeni mladi autori iz Bosne i Hercegovine koji su pisali o temama: ljubav, patriortizam, mladost, budućnost itd.

Prisutnima se kratkom besjedom na početku obratio Admir Muratović, direktor Biblioteke ”Behram-beg”, istakavši zadovoljstvo što je Biblioteka organizator ove promocije.

Pored direktora Muratovića, prvi koji se od promotora obratio bio je urednik ove knjige Safet Sulejmanović. U svojoj besjedi Sulejmanović je istakao važnost ove knjige i govorio o razlozima njezina nastanka. Naglasio je da su i dalje u toku slični projekti te je pozvao mlade da u njima učestvuju – svojim stihovima, crtežima ili da se na drugi način afirmišu u javnom prostoru. Fokus je stavio na dobrotu kao trajnu kategoriju, koja je danas itekako svima nama potrebna.

Promotorica Meliha Herić iscrpno je govorila o knjizi obrativši pažnju na svakog zastupljenog autora, te je čitala i neke stihove koji su, kako kaže, itekako važni za razumijevanje mladih i njihovog odnosa prema vremenu i društvu u kojem žive.

Ovu promociju moderirala je Edina Višća Goralija, a stihove je govorila pjesnikinja Lejla Klis. Također, stihove je govorila i jedna od zastupljenih autorica Mensura Durgutović.