Biblioteka ”Behram-beg” je 3. juna 2022. godine u Ljetnoj bašti upriličila uručenje priznanja i nagrada s V literarnog konkursa koji Biblioteka raspisuje svake godine povodom 23. aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Ovogodišnja tema je bila Kad proljeće bude beharalo. Svečanim činom uručenja priznanja i nagrada obilježena je 29-godišnjica rada Biblioteke ”Behram-beg” u Tuzli.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor Biblioteke Admir Muratović, koji je istakao zadovoljstvo da interes iz godine u godinu raste kada je u pitanju ovaj konkurs. Također, nagrađenima je čestitao te ih pozvao da i naredne godine apliciraju na konkurs. Pokrovitelj ovogodišnjeg Konkursa je Fondacija Mulalić iz Sarajeva.

Prvo mjesto ove godine osvojila je Sevda Čubro iz Sarajeva. Priznanje i nagradu je uručio direktor Biblioteke Admir Muratović.

Drugo mjesto osvojio je Emir Balagija iz Tešnja. Priznanje i nagradu uručio je Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli.

Treće mjesto osvojio je Edin Ibreljić iz Gradačca. Priznanje i nagradu uručio je Sead Husić, predsjednik Stručne komisije za ocjenjivanje radova.