Biblioteka ”Behram-beg” danas je u Ljetnoj bašti upriličila uručenje nagrada i priznanja sa 6. literarnog konkursa koji Biblioteka raspisuje svake godine povodom 23. aprila, Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Ovogodišnja tema konkursa je “To je bio neko drugi”, a žiri je i ove godine imao težak posao, budući da su prispjeli odlični radovi iz Bosne i Hercegovine i regije.

Prvo mjesto je osvojila Selma Memić iz Mostara, a nagrada i priznanje će biti uručeno naknadno, jer prvonagrađena nije bila u prilici da prisustvuje uručenju nagrada i priznanja. Na samoj dodjeli pročitano je pismo zahvale koje je poslala Memić.

Drugo mjesto je pripalo Sedini Tursunović iz Živinica, a nagradu i priznanje uručio je Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja.

Treće mjesto je pripalo Amiri Hukić iz Tuzle, a nagradu i priznanje uručio je Sead Husić, predsjednik Komisije za ocjenjivanje radova.

Ova manifestacija je bila i lijepa prilika da se Biblioteka zahvali svojim redovnim saradnicima pa je u to ime dodijeljena zahvalnica doktoru Mirsadu Arnautaliću, koji je darovao ogroman broj knjiga i časopisa ovoj biblioteci, te je u svom obraćanju iskazao zadovoljstvo da je u prilici pokloniti vrijednosti poput knjiga i časopisa.

Zahvalnicu je doktoru Arnautaliću uručio direktor Biblioteke Admir Muratović, koji se na kraju obratio, iskazavši čestitku i zahvalnost onima koji su ove godine poslali radove.

Nagrađeni radovi bit će u narednim danima objavljeni na facebook i web-stranici Biblioteke ”Behram-beg”.