U čitaonici Biblioteke “Behram-beg” u Tuzli 3. 6. 2019. upriličena je dodjela priznanja i novčanih nagrada nagrađenim autoricama sa ovogodišnjeg proznog Konkursa, koji Biblioteka raspisuje drugu godinu zaredom. Prvonagrađena je Mia Ilić iz Osnovne škole “Sjenjak” iz Tuzle. Druga nagrada je pripala Dženiti Hrnjičić iz Centra sa slušnu i govornu rahabilitaciju u Sarajevu dok je trećenagrađena autorica učenica Osnovne škole “Poljice” iz Poljica Amina Imširović.

Trećenagrađenoj autorici priznanje i nagradu je uručila bibliotekarka i bivša direktorica Biblioteke Elmedina Ćetin. Prvonagrađenoj autorici nagradu je uručio direktor Biblioteke Admir Muratović, koji je poselamio i obratio se prisutnima. Drugonagrađenoj autorici nagrada je naknadno uručena. Prilikom preuzimanja priznanja i novčanih nagrada, učenice su pročitale svoje radove.

Pored dodjele priznanja i novčanih nagrada, upriličena je promocija Zbornika radova sa prošlogodišnjeg Međunarodnog naučnog skupa pod naslovom “Stare i rijetke rukopisne knjige – gdje su i koliko učimo i koristimo stoljetno knjižno blago”. O Zborniku su govorili direktor Biblioteke “Behram-beg” u Tuzli Admir Muratović, bibliotekarka iz Biblioteke “Derviš Sušić” iz Tuzle i urednik Zbornika Sead Husić, uposlenik
Biblioteke.

Direktor Muratović govorio je o važnosti ovih i sličnih zbornika, govoreći
ponaosob o objavljenim radovima te o ulozi ovakvih sadržaja u izučavanju naše kulturne, intelektualne i duhovne prošlosti, dok je Sabina Babajić zaključila da se radi, budući da je zaokružena cjelina, o monografiji i da jedan ovakav Zbornik može biti početna ideja, impuls nekim novim sličnim projektima u izdanju Biblioteke.