Gosti su muftiju Fazlovića upoznali s konceptom ramazanskog programa koji će se svakodnevno emitirati

U svome uredu Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, primo je 18. juna ove godine Kasima Softića, odgovornog urednika TV programa RTVTK i Sevreta Mehmedćehajića, koordinatora ramazanskog programa ove medijske kuće u ime Muftijstva tuzlanskog.

Gosti su muftiju Fazlovića upoznali s konceptom ramazanskog programa koji će se svakodnevno emitirati. Konstatirano je da su na vrijeme obavljene sve pripreme, a program je vremenski produžen, obogaćen i osvježen. Ove godine je načinjen i novi iskorak u kvalitetu samoga programa. Uz učenje Kur'ana i iščitavanje njegova prijevoda, gostovanja javnih ličnosti, ramazanske pitalice, priče i brojne druge sadržaje, uvedena je i rubrika „vrlina dana“. Tokom prvog dana ramazasnkog bajrama ova TV kuća će emitirati cjelodnevni bajramski otvoreni program.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima na ozbiljnosti i naporima koji se ulaže u pripremu ramazanskog programa. Istakao je da se ramazanski program ove medijske kuće izdvojio i etablirao u medijskoj ponudi tokom ovog mjeseca, te da džematlije sada i očekuju da program bude kvalitetan i poseban.