Međudržavno takmičenje iz vjeronauke, u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, održano je 22. maja u Rijeci. Ovo je 4. međudržavno takmičenje, a učestvovale su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U ekipi koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu bile su, dvije takmičarke sa područja Muftijstva tuzlanskog, Kerima Spahić iz Tuzle (Osnovna škola „Slavinovići“, vjeroučiteljica Rahima Hujdur) i Ema Smajlović iz Kalesije (Osnovna škola „Kalesija“, vjeroučitelj Hamdija Bajrić) te Ajla Prolaz iz Goražda (MSŠ „Enver Pozderović“, vjeroučiteljica Azra Bajrović).

Najbolja takmičarka u individualnom dijelu takmičenja bila je Kerima Spahić iz Tuzle, drugo mjesto zauzela je Ajla Prolaz iz Goražda, a treće Ema Smajlović iz Kalesije.

Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa iz Bosne i Hercegovine, drugo ekipa iz Hrvatske, a treće ekipa iz Srbije.

Jedan od ciljeva ovog takmičenja je i druženje, te upoznavanje načina života muslimana u drugim sredinama i zajednicama. Učesnici takmičenja prisustvovali su svečanoj akademiji maturanata Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića u Zagrebu, a posjetili su i Pulu, Opatiju i Brijune.