U okviru projekta „Mladi zajedno“, u nedelju 27. 5. organiziran je iftar za mlade iz džemata Sepetari, Simin Han, Donji Čaklovići, Grabovica, Turali–begova džamija i Slavinovići. Mladi iz navedenih džemata, njih oko 120, prisustvovali su iftaru u džematu Donji Čaklovići.

Iftaru su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović.
Poslije iftara je priređen kraći program koji je počeo učenjem odlomka iz Kur'ana, ilahijom obraćanjem Mersad-ef. Pašića, imam džemata D. Čaklovići.

Mladima se obratio glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji je pozvao mlade da brinu o Islamskoj zajednici i svojoj domovini.
Muftija Vahid-ef. Fazlović je istakao da kada se mladi ljudi pokrenu to može biti najjača i najčistija rijeka koju valja sačuvati.

“Budna je naša bosanska omladina. Nema u jednoj zemlji i narodu ništa važnije od zdravog podmlatka. Čuvajte svoju mladost i svoje vrijednosti, obraz, moral, karakter i budite vrijedni. Učite, čitajte. Želimo da budete uspješni. Mi u vama vidimo velike ljude,” poručio je mladima muftija Fazlović.

Teravih – namaz je predvodio hfz. Merim-ef. Đulović, a poseban ugođaj je bio obavljanje namaza u haremu džamije.