U nedjelju 10. juna 2018. g. u Aziziji džamiji u Bosanskom Šamcu, tradicionalno je obilježena 27. noć mjeseca ramazana Lejletu-l-kadr – noć bolja od hiljadu mjeseci.
Svečani program, nakon jacije i teravih-namaza, priredili su polaznici mektebske nastave u ovom džematu, predvođeni dvojicom učenika Behram-begove medrese.
U drugom dijelu svečanog programa, u ovoj blagoslovljenoj noći, promovisani su i predstavljeni polaznici Škole Kur'ana Časnog. U grupi u kojoj je 10 polaznika, u školskoj 2017/2018. godini, uspješno su savladali sufaru i stekli preduvjet za učenje Kur'ana Časnog. Druga grupa od 17 polaznika već pet godina pohađaju Školu Kur'ana Časnog i postižu zapažene rezultate. Najuporniji među njima su ovogodišnji svršenici hatmi, njih 9. Nekima je to druga, a nekima prva hatma.

Svršenicima hatmi, učačima mukabele, uz diplome su uručene i hedije. Diplome je uručio Muhammed-ef. Hasanspahić sekretar Muftijstva tuzlanskog.
Muhamed-ef. je čestitao polaznicima mekteba i Škole Kur'ana Časnog ostvarene rezultate, te izrazio svoje zadovoljstvo zbog prisustva ovakvoj svečanosti u jednom od naših povratničkih medžlisa. Muhamed-ef. je u svom predavanju govorio i o vrijedbostima mubarek noći Lejletu-l-kadr.