U nedjelju 14. jula 2019. godine u Planoj kod Bileće potpisan je sporazum o bratimljenju Medžlis IZ Brčko i Medžlis IZ Bileća. Ovom događaju su prisustvovali muftija mostarski Salem-ef. Dedović i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, te glavni imami ovih medžlisa Mustafa-ef. Gobeljić i Sadet-ef. Bilalić.
Ovu saradnju muftija Dedović je ocijenio izuzetno važnim jer su na taj način Bošnjaci sa sjeveroistoka naše zemlje posvjedočili svoju brigu prema svojoj braći u istočnoj Hercegovini.
Muftija Fazlović je istakao da je Bosna i Hercegovina zemlja mostova. Izgradnja mostova je naše nasljeđe, a mostovi su uvijek bili jasni putokazi. “Zato moramo uspostaviti što više dobrih kontakata i dobrih veza, ne samo unutar jednog naroda i jedne religijske zajednice već i sa svim ljudima,” kazao je mufija Fazlović. 
Potpisivanje sporazuma o bratimljenju organizirano je u džamiji Ćamil-ef. Avdić u Planoj kod Bileće. Mevlud su proučili mostarski i brčanski imami. Ova džamiija je prije tačno 55 godiina obnovljena nakon rušenja u Drugom svjetskom ratu, a do temelja je srušena i 1992. godine. Njena obnova dovršena je 13. augusta 2013. godine.

Fotografije: avaz.ba i starmo.ba