U Gradskoj džamiji u Bratuncu jučer je održana predramazanska manifestacija “Sa Časnim Kur'anom u mubarek ramazan”, na kojoj je proučena hatma-dova za devet polaznika Halke Kur'ana džemata Bratunac.

– Obnoviteljska povratnička zajednica mora promijeniti koncept vrednovanja. Najveća pomoć koju možemo dobiti je od Allaha, a poslije toga ona koja dolazi od nas ili iz nas samih. S ovih devet kandidata smo iskoristili blagodat vremena. Pokušali smo da ovladamo osnovnim tehnikama učenja Kur'ana. Ovih devet kandidata je proučilo Kur'an 2023. godine u ovom našem gradu Bratuncu. Mi smo ovim ojačali naše porodice, sigurni smo da će se u devet porodica učiti Kur'an. Naše porodice su stabilne ako su u stalnoj pokornosti Allahu i ako znaju da imaju one koji ih bodre, podržavaju, i zajedno žive ovdje na Drini – kazao je ovom prilikom glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir-ef. Hodžić, koji je bio i mentor novim učačima Kur'ana.

Gost predavač na manifestaciji bio je hafiz Kenan Musić.

– Mi smo zaduženi od naših čestitih predvodnika, pa danas imamo osjećaj za vjeru, volimo Allaha, volimo Poslanika, volimo Kur'an, Allahu posljednju poruku. Do Sudnjeg dana mi smo nositelji te poruke čovječanstvu. Koja je to čast i odgovornost. Allah nas kroz Kur'an uči da budemo dostojanstveni. Naša borba za tevhid, za naše vrijednosti, za džemat, za našu domovinu, je iz tog osjećaja da je Allahovo sve – kazao je u svom obraćanju hafiz Musić.

Na kraju manifestacije novim učačima Kur'ana u Podrinju dodijeljene su diplome.

(Foto: Podrinjemedia – TV Podrinje)