Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko je, u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana, organizovao program posvećen zdravom načinu života, a koji je održan u prostorijama Medžlisa u subotu 27. aprila 2019. godine.

Na pomenutu temu je sa medicinskog aspekta govorila dr. Minela Hadžić- Abdurahmanović, a sa aspekta islamskog učenja govorila je Hasiba Saračević, prof., koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.
Cilj održanog programa bio je razvijanje svijesti o potrebi čuvanja života i zdravlja, te uzimanja učešća u suzbijanju hroničnih nezaraznih bolesti kao što su šećerna bolest, viski pritisak, alergije, karcinomi i sl. a koje su veoma često direktno u vezi sa stilom života.

Poslije održanih predavanja organizirana je radionica zdrave ishrane takmičarskog karaktera. Po završetku radionice svaka grupa je prezentirala svoj proizvod a ocijenjeni su međusobnom kupovinom pripremljenih obroka po simboličnim cijenama. Pobjedička grupa je bila ona koja je na kraju skupila najviše novca. Prikupljeni novac usmjeren je u predramazanske humanitarne akcije.
U programu učestvovalo 45 osoba različitih uzrasta.