U petak 11. marta 2022. godine na Trgu mladih u Brčkom održan je mimohod u organizaciji Udruženja građana „Žene Srebrenice“, „Pokret-Majke enklave Srebrenice i Žepe“, „Udruženje žena Podrinja“, „Udruženje Srebreničke majke“ u saradnji s „Udruženjem porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta Bosne i Hercegovine“.

Nakon mimohoda učesnici su se uputili u Bijelu džamiju gdje se prisutnima obratio glavni imam dr. Mustafa-ef. Gobeljić, te je proučena hatma dova pred duše šehida Srebrenice i Podrinja. Učenje hatmi organizovali su odjeli za brak i porodicu medžlisa Brčko, Srebrenik i Tuzla.

Žena Srebrenice se već više od dvadeset godina svakog 11. u mjesecu okupljaju u Tuzli pozivajući na brži pronalazak nestalih, njihovu identifikaciju i procesuiranje zločinaca. Ovo je prvi put da je mimohod održan izvan ovog grada a u narednom periodu udruženja će nastojati da okupljanja organiziraju u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Podršku majkama Srebrenice na mimohodu u Tuzli već godinama pružaju odjeli za brak i porodicu iz svih medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog.