U povodu nastupanja Nove 1444. hidžretske godine u četvrtak 28. jula 2022. godine u suorganizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i Udruženja mladih “Izvor” upriličen je tradicionalni novogodišnji program.

Pod simboličnim nazivom “Hidžra u nama” program je poslije akšam-namaza izveden na platou pored upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Brčko a učestvovali su: Hor Mošus, Ema Bratić, Abdulah Gobeljić, Eldin Ibrahimbašić, Mevludin Smajlović i Eldin Huseinbegović.

Prisutnima se na početku programa obratio glavni imam Medžlisa Brčko Mustafa-ef. Gobeljić koji je govorio o najvažnijim porukama hidžre.

U drugom dijelu programa nastupio je glavni gost večeri, Eldin Huseinbegović, poznati bosanskohercegovački autor i interpretator ilahija, kasida, sevdaha i popularne muzike. Pored izvođenja pjesama Eldin je govorio i o njihovim porukama i momentima kada su pjesme nastajale što je brčanska publika dočekala sa oduševljenjem.

Dio programa posvećen je i obilježavanju prve godišnjice od osnivanja restorana Divanhana, novog projekta revitalizacije vakufa Medžlisa Brčko, a o dosadašnjem radu i planovima za budućnost govorio je direktor kompanije Sabahudin Ravkić.