U džematu Maoča Stara 31. decembra 2021. upriličen je program pod nazivom “Večer Kur'ana” koji se, s krajem kalendarske godine, u ovom džematu održava još od 2009. godine.

Ovogodišnji program počeo je nakon jacije-namaza obraćanjem imama domaćina Asmir-ef. Bekrića i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljića.

Učešće u ovogodišnjoj večeri Kur'ana uzeli su izuzetno popularni i rado slušani gosti: Kura’ hfz. Samir-ef. Hodžić, kurra’ hfz. Ismail-ef. Čehić, kurra’ hfz. Aziz-ef. Alili, hfz. Ahmed-ef. Alili, hfz. Adnan Maati, Mustafa-ef. Isaković i Resul-ef. Alić, dok je gost predavač bio Salih-ef. Haušić.

Ovogodišnji program obilježit će i nesvakidašnja gesta rukovodstva džemata Maoča Stara a u pitanju je dodjela zahvalnice za veliki doprinos razvoju i očuvanju vjerskog života u ovom džematu dugogodišnjem mujezinu džamije a u povodu njegovog odlaska u penziju. Pune 33 godine je, prema riječima imama Bekrića, mujezin Sadik Imamović hizmetio ovom džematu i svojim glasom pozivao vjernike na namaz. Zahvalnicu mu je uručio gradonačelnik Brčko distrikta gospodin Esed Kadrić koji je bio i pokrovitelj ovogodišnje Večeri Kur'ana.