U nedjelju 13. augusta 2023. godine u džematu Nahvioci, Medžlis IZ Čelić, proučena je hafiska dova Ajdinu Sinanoviću.

Izaslanik reisul-uleme dr. hafiz Abdul-Aziz Drkić je prisutnima prenio selame i čestitke reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića. Rekao je da hafiza Ajdina ne poznaje lično, ali je upoznat da se tokom školovanja u medresi isticao lijepim ahlakom. U ime reisul-uleme uručio je hafizu Ajdinu diplomu za uspješno položen hifz pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ u BiH.

Hafiz Mirnes-ef. Spahić, izaslanik muftije tuzlanskog, u svome obraćanju je istakao činjenicu da je hafiz Ajdin 7. hafiz u Čeliću i 96. hafiz Behram-begove medrese u Tuzli te 14. hafiz u 345. generaciji ove škole.

Prisutnima su se na ovoj svečanosti obratili glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić, te džematski imam Senahid-ef. Mujčinović. Hafizi su učili odlomke iz Kur´ana Časnog a hafisku dovu je proučio profesor u Behram-begovoj medresi Abdullah Kapo, muhafiz mladog hafiza Ajdina.

Ajdin Sinanović, sin Šehzada i Adise, rođen je 2002. godine. Pohađao je mekteb u džematu Nahvioci pred muallimom Senahid-ef. Mujčinovićem. Završio je Behram-begovu medresu 2021. godine.