Centralna mevludska svečanost MIZ Modriča održana je u džematu Islam Varoš. U okvir obilježavanja mevludskog mjeseca, u subotu 30. septembra 2023.godine, u džematu Islam Varoš upriličena je centralna mevludska svečanost za područje MIZ Modriča.

Na početku programa, riječima dobrodošlice prisutnima se obratio imam džemata Islam Varoš Omer-ef. Šaldić. Mevludski program su izveli imami MIZ Modriča a zatim se prisutnim obratio glavni imam Redžo-ef. Mehanović koji je iskazao svoje zadovoljstvo činjenicom da se još jednom ukazala prilika da u slobodi svoje domovine Bosne i Hercegovine, na svojim vijekovnim ognjištima, njegujući svoju tradiciju, ponovo obilježavamo mevlud Muhammeda, a.s.

U svojstvu izaslanika muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića mevludskoj svečanosti je prisustvovao i vazu-nasihat kazivao dr.Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog. U svom izlaganju je ukazao na Poslanika, a.s., kao savršenog uzora u svim područjima ljudskog života. Generacija ashaba je najbolja potvrda snage poslaničke poruke i ličnosti. Oni su nam uzor u našoj ljubavi prema Allahovom Poslaniku, a.s., a i u našim međusobnim odnosima.