U džamiji Kralj Abdullah u Tuzli održana je centralna svečanost na području Muftiluka tuzlanskog u povodu mubarek noći Lejletu-l-kadr.

Nakon teravih-namaza, vaz je kazivao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je istakao da su srca muslimana otvorena da prime ono što Allah, dž.š., daruje u ovome mjesecu, a posebno u ovoj noći. Kur'ani-kerim u nekoliko sura govori o važnosti noći, prije svega zbog važnosti ibadeta u njoj, dugog bdijenja, koje je poput ramazanskog bdijenja. Najveći broj muslimani, koji su svjesni svoje vjere, neće propustiti priliku koju pruža ova noć, a bdijenje noću ulijeva posebnu duhovnu snagu, kazao je muftija Fazlović. Posebno je istakao važnost tevbe i naše odlučnosti da nećemo činiti grijehe i da ćemo istrajavati u našoj vjeri, ibadetima i plemenitosti i poslije mjeseca ramazana. U svojim dovama često mislite na svoju djecu, roditelje, i one koji su živi i koji su merhumi, na djedove, nene, šehide, ulemu i sve vjernike i vjernice, poručio je Muftija.

Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, a nakon predavanja klanjan je nafila-namaz. Veliki broj džematlija koji su se okupili u ovoj džamiji proveli su noć u ibadetu, te su imali i zajednički sehur.