Mi smo ga počeli objavljivati u Noći Kadr –  a šta ti misliš šta je Noć Kadr? Noć Kadr je bolja od hiljadu mjeseci – meleki i Džibril, s dozvolom Gospodara svoga, spuštaju se u njoj zbog odluke svake,  sigurnost je u njoj sve dok zora ne svane.” (El-Kadr, 1-5)


Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Lejletul-kadr nastupa u akšam, u ponedjeljak, 17. aprila 2023. godine.

Povodom nastupanja ove mubarek noći centralna svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Tuzla bit će upriličena 17. aprila poslije teravih-namaza u Džamiji „Kralj Abdullah“.

Vaz će kazivati muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Tokom programa će se obratiti glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Mubarek noć Lejletul-kadr muslimani svakog ramazana dočekuju radosna srca i puni nade u oprost grijeha.

Muhammed, alejhi selam, je rekao: ,,Ko provede Lejletul-kadr u ibadetu, vjerujući u njen blagoslov, nadajući se  nagradi Allaha, dželle šanuhu, biti će mu oprošteni prijašnji grijesi.“

U  ovoj mubarek noći spuštaju se meleki zbog ,,odluke svake“ koje On, Milostivi i Svemogući, donosi shodno svome apsolutnom znanju i moći. Noć Kadr provodi se u cjelovečernjem ibadetu, dobrovoljnim namazima, skrušenim dovama i zikru.