Centralna svečanost povodom obilježavanja Lejletul-miradža na području Muftiluka tuzlanskog održana je u nedjelju, 27. februara 2022. godine u džamiji Islamskog centra u Banovićima.

Svečanosti su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam MIZ Banovići Sead-ef. Mrahorović, načelnik Općine Banovići Bego Gutić, hafizi, imami i džematlije.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao da je dini-islam vjera ljudskog duha i zdravog razuma. Govoreći o Poslanikovom miradžu, mudžizama i namazu, Muftija je pozvao vjernike da ojačaju svoja srca u dini-islamu i da ih međusobno povežu. “Kada god smo bili na visokom stepenu naše vjere i našeg džemata uspijevali smo prebroditi velika iskušenja. I u ovom vremenu ima iskušenja. Miradž je tu da nas ohrabri, oplemeni i učvrsti na pravom putu, na putu naših velikana stoljećima unazad. Iskušenja ima ali i generacije prije nas su imale velika iskušenja. Prebrodili su ih i ostavili nam u emanet našu vjeru i našu domovinu – nezavisnu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je muftija Fazlović.

Glavni imam Sead-ef. Mrahorović je u svome obraćanju iskazao radost što se centralna svečanost na području Muftiluka tuzlanskog povodom Lejletul-miradža održala u ovom džematu i medžlisu.

Mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ Banovići.

Prije ove svečanosti muftija Vahid-ef. Fazlović posjetio je Školu Kur'ana MIZ Banovići.

Muftija Fazlović posjetio Školu Kur'ana MIZ Banovići (muftijstvotz.ba)