Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed Hatunić uputili su zajedničku čestitku maturantima ove škole, njihovim roditeljima i članovima porodica, a povodom okončanja njihovog školovanja.

U čestitci stoji:

“Dragi maturanti, dragi roditelji i porodice maturanata!

U ime Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese u Tuzli, iskreno vam čestitamo završetak vašeg srednjoškolskog obrazovanja.

Taj tako važan događaj u vašim životima kruna je velikog truda, rada i odricanja koje ste uložili u posljednje četiri godine, a članovi porodica ljubav, strpljenje i veliku brigu.

Vaša radost je velika i ne mogu je pomutiti okolnosti u kojima se našao čitav svijet. Vjerujemo da ćete vedra čela i radosna srca smjelo kročiti u nove životne izazove.

Nadamo se da ste u Behram-begovoj medresi učvrstili temelje svoje vjere, stekli dobro obrazovanje i odgoj i težnju za stalnim usavršavanjem svojih znanja i vještina.

Ponosni smo na vas i s puno nade vas ovih dana ispraćamo, s dobrim uvjerenjem da ćete u skoroj budućnosti biti aktivni i korisni sudionici našeg društva.

Vama, poštovani roditelji i članovi porodica, želimo da vam vaša djeca prirede još puno radosnih trenutaka.”