Povodom početka nove vjeronaučne i školske 2021/22. godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je čestitku vjeroučiteljima u kojoj se kaže:

“U ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, upućujem vam srdačne čestitke povodom početaka nove 2021/22. vjeronaučne i školske godine.

Vaša opredjeljenost za poziv vjeroučitelja je veliki emanet, a vrijednost podučavanja i odgajanja mladih ljudi ne može se izraziti materijalnim mjerama. Hiljade čestitih mladića i djevojaka koji su svjesni svoje vjere i identiteta, a u čijem odgoju i obrazovanju učestvujete, najveća su satisfakcija za svakog vjeroučitelja.

Vrijeme je jedinstvena pružena prilika koju nam valja savjesno i čvrsto prihvati, te lijepom riječju i dobrim djelom obilježiti. Svaki čas, koji nepovratno prolazi i neće se ponoviti, šansa je da učenicima i učenicama prenesete plemenito znanje i najviše moralne vrijednosti kojima nas je podučio naš poslanik Muhammed, alejhisselam. Mladi trebaju uzore i odgovore na brojna životna pitanja. Vi ste, cijenjeni nastavnici vjronauke, pozvani i kadri da im u tome pomognete i odgovorite emanetu koji ste preuzeli.

Sve znanje dotiče od Izvora znanja, Sveznajućeg i Svemilosnog, pa Njemu dove upućujemo da vam Svojom milošću pomogne u plemenitoj misiji vjere i nauke, a vašim učenicima podari elan u učenju koje će ih dovesti do istinskog uspjeha.”