Povodom početka nove vjeronaučne i školske 2022/23. godine muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović uputio je čestitku vjeroučiteljima u kojoj se kaže:

Poštovani vjeroučitelji,

u ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, upućujem vam čestitke povodom početaka nove 2022/23. vjeronaučne i školske godine.

Iznimno veliki emanet je poziv vas vjeroučitelja, onih koji o našoj vjeri i moralu podučavaju i savjetuju, te blagodat znanja prenose na nove generacije. Kur'an Mudri svjedoči da se stanje jednog naroda neće promijeniti dok ljudi ne poprave svoje duhovno stanje, koje je najtješnje povezano s moralom, odgojem i obrazovanjem.

Naša obaveza je da kontinuirano unaprjeđujemo svoje znanje i razumijevanje emaneta koje smo preuzeli, kako bismo put odgoja i obrazovanja naše djece učinili što uspješnijim.

Neka u našim dovama često budu sadržane i riječi Ibrahima, alejhi selam: Gospodaru moj, podari mi znanje, i uvrsti me među one koji su dobri, i učini da me po lijepom spominju oni što će poslije mene doći, i učini me jednim od onih kojima ćeš džennetske blagodati darivati (Eš-Šuara, 83-85.).

Uzvišenog Allaha molim da vas učvrsti u vašoj misiji te da vam na ovom plemenitom putu vjere i nauke podari uspjeh. Vama, vašim porodicama i učenicima želim dobro zdravlje i bereket.

Es-selamu alejkum!