Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović je u ponedjeljak, 15. maja 2023. godine, tokom svog prvog službenog boravka u Tuzli posjetio muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Bećirović je tokom ovog susreta ukazao na napore koji se ulažu u rješavanju nekih od važnijih otvorenih pitanja u našoj zemlji te zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Istakao je i nastojanje da se ostvari što bolja veza s ljudima koji su odselili iz naše zemlje kako bi oni ostali trajno vezano za svoju domovinu. Tema razgovora bilo je i potpisivanje ugovora Islamske zajednice s državom Bosnom i Hercegovinom.

Muftija Fazlović se zahvalio na današnjoj posjeti članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Bećiroviću. Istakao je značaj stalne brige zvaničnika na svim nivoima vlasti o pravima i potrebama ljudi koji su se vratili u svoja mjesta nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu. Posebno je ukazao na obavezu svih institucija države da pruže podršku Srebrenici i drugim sredinama Podrinja. Muftija je pohvalio svaki napor koji se uloži kako bi se među ljudima u Bosni i Hercegovini izgadila dobra komunikacija i povjerenje.