U okviru projekta “Upoznaj domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” koji se realizuje kroz prijateljske posjete članova Mreže mladih sa područja svih muftijstava, članovi Mreže mladih Tuzlanskog muftijstva su 22. i 23. oktobra 2022. godine u prijateljskoj posjeti Muftijstvu zeničkom i Mreži mladih Muftijstva zeničkog.

Posjeta Muftijstvu zeničkom započela je svečanim prijemom kod muftije zeničkog hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića, koji se tom prilikom obratio članovima Mreže mladih, izrazio im dobrodošlicu i upoznao ih sa Muftijstvom zeničkim i najznačajnijim aktivnostima.

Prijemu su prisustvovali koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog hfz. Abdullah-ef. Kapo i Samir-ef. Krbuljić, koordinator Mreže mladih zeničkog muftijstva Ahmed-ef. Hrustić i Muhamed-ef. Bilčević, te Edin-ef. Kavazović – rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

U nastavku posjete, gosti su druženje sa članovima Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica nastavili u divanhani medžlisa, a nakon kraćeg obilaska najuže jezgre Grada Zenice, upriličena je posjeta Vrandučkoj tvrđavi. Gosti su se upoznali sa historijatom Vrandučke tvrđave, njenim kontinuitetom i svjedokom bosanske državnosti, a posjetili su i džamiju Sultana Mehmeda Fatiha II kao i tradicionalnu bosansku kuću.

U večernjim satima, nakon posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, za članove Mreže mladih organizovano je ugodno druženje uz prijateljsku atmosferu i kahvu.