Ovogodišnji 22. kulturno-edukativni i sportski susreti članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održani su od 27. do 30. juna 2022. godine u Sarajevu. Na susretima je učestvovalo oko 250 imama, a domaćini su bili Glavni odbor Udruženja ilmijje, Muftijstvo sarajevsko i Medžlis IZ Sarajevo. Učešće su uzeli i članovi Okružnog odbora ilmijje Tuzla.

Predsjednik Okružnog odbora ilmijje Tuzla Amel-ef. Mukinović ističe kako su pored sportskih sadržaja imami učestvovali i u kulturnim i edukativnim programima.

“Istakao bih posjetu šehitlucima i mezaru rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića na Kovačima. Imami Okružnog odbora ilmijje Tuzla su proučili hatmu te je proučena i hatma dova. Posjetli smo Fond Memorijala Kantona Sarajevo. Veoma značajan je bio susret i vrijeme koje smo proveli s uvaženim reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovićem”, kaže Mukinović, te ističe kako su na susretima učestvovale dvije ekipe s područja Muftiluka tuzlanskog sa po dvadeset članova.

“Učestvovali smo u svim disciplinama: futsal, košarka, odbojka, streljaštvo, šah, stoni tenis, atletika i u ukupnom plasmanu smo zauzeli drugo mjesto. U futsalu smo zauzeli treće mjesto, košarci i odbojci drugo mjesto dok je Mehmed-ef. Mujić u atletici na 800 metara zauzeo prvo mjesto a Amir-ef. Saletović u šahu treće mjesto”, kaže Mukinović izrazivši zadovoljstvo organizacijom ovih susreta.