JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj u srijedu, 18. decembra 2019. godine, posjetio je vojni muftija Hadis-ef. Pašalić sa saradnicima.

U ime domaćina goste je primio direktor Centra Mevludin Joldić, a Centar su posjetili brigadir Emir Kliko, komadant 5. Pješadijske brigade OS BiH, Muhamed Okić, stručni savjetnik Vojnog muftije i Sejdalija Hrnjić brigadni imam.

Direktor Mevludin Joldić  gostima je prezentirao dostignuća Centra, upoznao ih sa tekućim i planiranim aktivnostima, te iznio pregled aktivnosti rehabilitacionog procesa korisnika.

Muftija Hadis-ef. Pašalić susreo se i sa uposlenicima i korisnicima, te je iskazao podršku njihovom radu i poklonio knjige za biblioteku Centra. Gosti su imali priliku pogledati i ručne radove korisnika nastale u okviru art terapije. Oni su gostima poklonili rad na bakru sa motivom cvijeta Srebrenice.

JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj osnovan je 24. augusta 2004. godine. Njegov osnivač je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, a od 2013. godine odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona postaje Javna ustanova. U petnaest godina postojanja kroz rehabilitacioni proces prošlo je 450 korisnika od kojih su mnogi ostavili ovisnički stil života i postali uspješni i korisni članovi društva.