Plaketa Hasan Kaimija za najbolje djelo objavljeno u 2016. i 2017. godini iz oblasti književnosti uručena je u petak 22. juna autoru Damiru Ovčini za djelo Kad sam bio hodža.
Na objavljeni konkurs Organizacionog odbora prijavljen je 21 naslov, a žiri u sastavu prof. dr. Mirsad Kunić, dr. Elvir Musić i Hadžem Hajdarević predložili su roman Kad sam bio hodža autora Damira Ovčine za dobitnika ovogišnje Plakete.
Obrazloženje odluke žirija saopštio je predsjenik prof. dr. Mirsad Kunić, a nagradu autoru je uručio potpredsjenik Organizacionog odbora manifestacije Mustafa-ef. Muharemović.
Osim dodjele nagrade prisutni su mogli uživati u recitiranju stihova pjesnika. Gosti ove pjesničke večeri su bili Hadžem Hajdarević iz Sarajeva, Mehmed Đedović iz Kalesije, Amira Hamza iz Gradačca – Dortmunda, Edin Smailović iz Bijelog Polja (Crna Gora), Đorđe Šćepović iz Podgorice (Crna Gora), Faiz Softić iz Sarajeva – Luksemburga, Mile Stojić iz Sarajeva, Mihidin Šarić iz Kozarca, Amir Talić iz Sanskog Mosta, Husein Hasković i Mustafa Zvizdić iz Sarajeva.