Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Mektebskom centru u Bijeljini, u subotu 25. novembra 2017. godine, upriličeno je veče omladinskog druženja posvećeno rođendanu naše Domovine. Predvođeni svojim muallimima, glavnim imamom Samir-ef. Camićem i imamom Mirsad-ef. Okanovićem, te muallimom Enisom Okanović, djeca i mladi su za ovu priliku posebno i prigodno ukrasili enterijer Mektebskog centra, te upriličili prigodan program.

Veče je počelo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a potom su članovi omladinskih sekcija izveli prigodan historijski čas. Nakon izvedbe pjesme “Bosno moja, divna mila, lijepa gizdava…”, prezentovani su rezultati ankete o poznavanju historije naše Domovine, a potom je veče nastavljeno u razgovoru i druženju.

Uz djecu i omladinu, uposlenike pratećih službi i predsjednika IO Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Emira Muslija, te uposlenika Mektebskog centra, obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, te Samer El-Chekh, načelnik Odjeljenja za društvene delatnosti.

Svi su izrazili želju i nadu da će ovakvo obilježavanje 25. novembra postati tradicionalno.