Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Muftiluka tuzlanskog održana je 5. juna 2019. godine u Čeliću.

Manifestaciji su uz članove porodica šehida prisustvovali i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, Hajrudin Halilović, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca TK, načelnik Opštine Čelić Sead Muminović, glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić, predsjednik IO MIZ Čelić Salih Karamović, imami i brojni džematlije.

Nakon obilaska šehidskog mezarja u Ratkovićima i Vražićima, program je nastavljen u džamiji u Vražićima gdje proučen je tevhid i hatma dova šehidima.

U svome obraćanju muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao da su šehidi simbol naše vjere i simbol naše domovine Bosne i Hercegovine. Oni su u svome životu polučili najveća i najbolja djela, te su zajedno sa svim našim gazijama, borcima, postavili bedem od kojeg dušman dalje nije prošao. Muftija je kazao da moramo imati i veliko poštovanje prema porodicama šehida. Ništa što učinimo ne može biti dovoljan mehlem za njihove rane, tugu, prazninu ali je lakše ako imamo one koji cijene porodice u kojima su se rodili šehidi i iz tih porodica otišli na onaj svijet, radi dobra i budućnosti svih nas, poručio je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović je obišao i mezar rahmetli Abdulaha Kovačevića, koji je ubijen neposredno pred početak Agresije na Bosnu i Hercegovinu. Kovačević je bio magistar ekonomskih nauka i aktivno se zauzimao za svoj narod i državu Bosnu i Hercegovinu.