Povodom Kulturno-vjerske manifestacije “Kaimijini dani” u Zvorniku, koju organiziraju Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik, Organizacioni odbor ove manifestacije raspisao je Konkurs za najbolji prozni literarni rad za 2023. godinu.

Teme rada su:

Za osnovne škole: “Mravu na put stati, pčelu na cvijetu gaziti, vjetru prepreku činiti, ne smijem ponašati se drsko, čineć drugom što je meni mrsko” (Fahrudin Sinanović);

Za srednje škole: “Svim ljudima je zajedničko samo to što na svijetu ne postoje i nikad nisu postojala dva ista čovjeka” (Mensur Ćatić).

Pravo prijave na konkurs imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Muftijstva tuzlanskog (Tuzlanski kanton, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Posavski kanton, Podrinje).

Radovi moraju biti potpisani šifrom, a kandidati u posebnoj, zatvorenoj koverti dostavljaju rješenja šifri.

Radovi su razvrstani po kategorijama:

– radovi učenika osnovnih škola;

– radovi učenika srednjih škola.

Za tri najbolja rada iz svake kategorije, koje ocijeni poseban stručni žiri, Organizacioni odbor će dodijeliti vrijedne nagrade.

Učesnici konkursa trebaju svoje radove dostaviti najkasnije do 15. maja 2023. godine na adresu:

Medžlis Islamske zajednice Zvornik (Za konkurs)

Svetog Save 55

75400 Zvornik

Na koverti u kojoj se šalje rad neophodno je naznačiti na koju se kategoriju odnosi.

Rezultati konkursa će biti objavljeni u Islamskim informativnim novinama Preporod i u programima RTV TK i Radija BIR, a nagrađeni će biti posebno obaviješteni.